Είσαι εδώ:  Σχετικά με εμάς
Where it all began


Σύντομη αναδρομή της Ελλάδας

Παλαιότερα γραπτά αρχεία αναφέρουν ότι ήδη από το 1947, τα μέλη της Νέοαποστολικής Εκκλησίας είχαν στην Αθήνα μια αίθουσα συσκέψεων, η οποία δυστυχώς καταστράφηκε από τις μεταπολεμικές συνθήκες. Λεπτομέρειες σχετικά με την περίοδο αυτή δεν είναι γνωστές.

Μετά από την αναχώρηση Νεοαποστολικών Χριστιανών από τη Γερμανία  το 1958 οι οποίοι μιλήσανε περαιτέρω για την πίστη τους, μπορούσε να αποκατασταθεί εκ νέου μια κοινότητα στην Αθήνα. Μετά από αρκετά και  διάφορα μέρη συνάντησης η πρώτη ιδιόκτητη Εκκλησία εγκαινιάστηκε το 1980 η οποία χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.

Από την Αθήνα δημιούργησαν επαφές με ενδιαφερόμενους στη βόρεια Ελλάδα. Από το 1980 τελείται μία φορά τον μήνα θεία λειτουργία και στην Θεσσαλονίκη. Το 2008 στην Σταυρούπολη δημιουργήθηκε η πρώτη ιδιόκτητη εκκλησία.  Από εκεί δημιουργηθήκαν οι κοινότητες στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη.

Στην Κρήτη υπάρχει επίσης μια κοινότητα από το 1990. Η εκκλησία βρίσκεται στο Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, πραγματοποιούνται Θείες Λειτουργίες και στο Ρέθυμνο.

Όλες οι κοινότητες είναι διεθνής. Ειρηνικά προετοιμάζονται οι Χριστιανοί από την Ελλάδα, από την υπόλοιπη Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική για τον ερχομό του Ιησού Χριστού.

Το σύνθημα της Νεοαποστολικής Εκκλησίας της Ελλάδος αντιστοιχεί με αυτό της Διεθνούς Εκκλησίας:

Όραμα της Νεοαποστολικής Εκκλησίας
Μία Εκκλησία στην οποία οι πιστοί νοιώθουν σπίτι τους, και εμπνέονται από το Άγιο Πνεύμα και της αγάπη τους για τον Θεό, θέτοντας τις ζωές τους στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και έτσι προετοιμάζονται για τον ερχομό Του και την αιώνια ζωή.

Αποστολή της Νεοαποστολικής Εκκλησίας
Η προσέγγιση όλων των ανθρώπων με σκοπό τη διακήρυξη του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού και τη βάπτιση με νερό και Άγιο Πνεύμα.
Παρέχοντας ψυχική φροντίδα και καλλιεργώντας μία ζεστή συντροφιά στην οποία όλοι θα έχουν την εμπειρία της αγάπης του Θεού Πατέρα και την χαρά που υπηρετούν Αυτόν καθώς και άλλους.

Τελευταίες ειδήσεις και τρέχουσες εκθέσεις: