Φροντίδα νεολαίας

Πηγή εικόνας: Photocase, 92103

Η φροντίδα της νεολαίας αποτελεί θέμα μεγίστης σημασίας στους τομείς της Νεοαποστολικής Εκκλησίας. Η φροντίδα αυτή χωρίζεται στους τομείς της ποιμενικής φροντίδας, στις κοινωνικές δραστηριότητες και στον ελεύθερο χρόνο.

Ποιμενική φροντίδα

Στις τοπικές κοινότητες είναι διαθέσιμος ένας νεαρός σύμβουλος ως διαμεσολαβητής της Εκκλησίας, με τον οποίο μπορούν οι νέοι να συνομιλήσουν για πράγματα που τους απασχολούν. Οι νεαροί σύμβουλοι απαντούν σε ερωτήσεις σχετικές με την πίστη, βοηθώντας με τις απαντήσεις τους και συμβουλεύοντας τους νέους ανθρώπους στον ουσιώδη τομέα του ταξιδιού της ζωής τους. Συχνά διοργανώνουν βραδιές νεολαίας, με περιεχόμενο που είναι σύμφωνο με τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες της νεολαίας της κοινότητας. Η μηνιαία Θεία Λειτουργία μέσα στην ενορία, που τελείται ειδικά για τη νεολαία, προσφέρει επίσης στους νέους τη δυνατότητα να νιώσουν την εμπειρία του Θεού μαζί με άλλα συνομήλικα μέλη.

Η Εκκλησιαστική περιφέρεια διοργανώνει μία φορά τον χρόνο, συνάντηση νεολαίας σε μία κεντρική τοποθεσία. Το κυρίως γεγονός της ημέρας νεολαίας είναι η Θεία Λειτουργία στην οποία υπηρετεί ο Απόστολος Περιφερείας. Οι απογευματινές εκδηλώσεις και τα ανάλογα φεστιβάλ οργανώνονται κυρίως από την νεολαία.

Κοινωνικές Δραστηριότητες

Τα νεαρά μέλη της κοινότητας της εκκλησίας μπορούν να βοηθούν στο σχεδιασμό και την οργάνωση των εκδηλώσεων της ενορίας και των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, να βοηθούν στις φιλανθρωπικές καμπάνιες και τα τοπικά έργα της κοινότητας ή του δήμου, ή μπορούν ακόμη να συμβάλλουν στην ενημέρωση που αφορούν εκδηλώσεις, συναυλίες και ανοικτές ημέρες.

Ελεύθερος Χρόνος

Εκδρομές με την κοινότητα, αθλητικές δραστηριότητες και εργασίες μαζί με την χορωδία και την ορχήστρα ολοκληρώνουν την εικόνα των δραστηριοτήτων που είναι διαθέσιμες για τα μέλη της νεολαίας της κοινότητας.