Ηλικιωμένοι

Gottesdienst fr Senioren in Kleinostheim

Οι ηλικιωμένοι πιστοί της Νεοαποστολικής Εκκλησίας εξακολουθούν να είναι ενεργά και αναπόσπαστα μέλη της κοινότητας . Επιπλέον, οι εκκλησιαστικοί λειτουργοί που έχουν συνταξιοδοτηθεί στην προσωπική τους ζωή υποστηρίζουν τα υπεύθυνα για το σκοπό αυτό, ιερατικά αξιώματα της κοινότητας φροντίζοντας τα μέλη της κοινότητας που ασθενούν.

Seniorenausflug in den Spreewald
Πηγή εικόνας: Εκδόσεις Friedrich Bischoff

Οι ηλικιωμένοι πολίτες συναντώνται τακτικά στις τοπικές κοινότητες και σε περιφερειακό επίπεδο επίσης, για να θέσουν σε εφαρμογή την έννοια της κοινότητας και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις. Σε πολλές κοινότητες, ένας υπεύθυνος σύμβουλος ηλικιωμένων είναι διαθέσιμος σαν άνθρωπος για να του μιλήσουν. Εκδρομές και άλλες δραστηριότητες οργανώνονται από την Εκκλησία φέρνουν μία ποικιλία στις ζωές των μελών που ανήκουν σε παλαιότερες γενεές.
Τελούνται τακτικά επίσης Θείες Λειτουργίες για τους ηλικιωμένους, οι οποίες συνοδεύονται από την αντίστοιχη χορωδία.

Υποστήριξη κατ οίκον και στο γηροκομείο / Κατ οίκον φροντίδα

Τα παλαιότερα μέλη της κοινότητας χρίζουν προσοχής ανάλογα με προβλήματα που αντιμετωπίζουν και λαμβάνονται μέτρα για να δυναμωθεί η πίστη τους. Εάν, ένας ηλικιωμένος  δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στις θείες λειτουργίες, λόγω κινητικών προβλημάτων, το ιερατικό αξίωμα  που είναι υπεύθυνο γι αυτόν αλλά και γενικά για μέλη της κοινότητας με ανάλογα προβλήματα, θα τα επισκέπτεται τακτικά, ανάλογα, στο σπίτι, ή στο γηροκομείο και θα τελεί μία μικρή θεία λειτουργία που θα περιλαμβάνει και την τέλεση της Αγίας Κοινωνίας. Σε μερικά από αυτά τα ιδρύματα, εάν το επιτρέπουν οι εγκαταστάσεις, μπορεί να τελεστεί μία πλήρης Θεία Λειτουργία. Στην περίπτωση αυτή, καλούνται και οι άλλοι τρόφιμοι του ιδρύματος, εάν θέλουν να συμμετάσχουν.
Τα ιερατικά αξιώματα της Νεοαποστολικής Εκκλησίας ενδιαφέρονται για παροχή άνεσης, δύναμης και ειρήνης, σε ανθρώπους που ασθενούν βαριά ή είναι ετοιμοθάνατοι και είναι στήριγμα για τις οικογένειες και τους φίλους τους.