Είσαι εδώ:  Σχετικά με εμάς - Πίστη

Δόγμα και στόχος της Πίστης

Gutenbergbibel
Πηγή εικόνας: © Κρατική και πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη Κάτω Σαξονίας Γκέτινγκεν

Η Νεοαποστολική Εκκλησία είναι μία χριστιανική Εκκλησία της οποίας η πίστη έχει θεμέλιο την Αγία Γραφή. Οι Νεοαποστολικοί χριστιανοί πιστεύουν ότι ο τριαδικός Θεός – ο Πατέρας , ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα – επιθυμεί να σωθούν όλοι οι άνθρωποι. Πιστεύοντας στον Θεό φυσιολογικά δημιουργεί την συνειδητή προσέγγιση που βασίζεται στο Θέλημα του Θεού.

Το δόγμα της Νεοαποστολικής Εκκλησίας είναι η διδασκαλία του Ιησού Χριστού. Είναι η εγκάρδια προσφορά αγάπης του Θεού Πατέρα , η οποία δώθηκε στους ανθρώπους μέσω του Ιησού Χριστού  και αποκαλύπτεται στην Εκκλησία διαμέσω του Αγίου Πνεύματος. Η διδασκαλία της  Εκκλησίας μεταδίδεται μέσω του Αγίου Πνεύματος , που δρα μέσω των Αποστόλων και των εντεταλμένων από αυτούς σε κάθε κοινότητα.

Στο επικεντρο της Εκκλησιαστικής διδασκαλίας βρίσκεται ο  Λυτρωτής  Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού που προετοιμάζεται για την Δευτέρα Παρουσία. Σκοπός του είναι η προετοιμασία όλων των ανθρώπων για την επιστροφή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η αιώνια ζωή και κοινωνία μαζί με τον Θεό και τον Υιό του.

Η Νεοαποστολική Εκκλησία πιστεύει στα θεία μυστήρια – την Αγία Βάπτιση με νερό, την Αγία Κοινωνία με τον Κύριό μας και την Αγία Σφράγιση.