Είσαι εδώ:  Σχετικά με εμάς - Πίστη

Δόγμα και στόχος της Πίστης

Gutenbergbibel
Πηγή εικόνας: Κρατική και πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη Κάτω Σαξονίας Γκέτινγκεν

Η Νεοαποστολική Εκκλησία είναι μία χριστιανική Εκκλησία της οποίας η πίστη έχει θεμέλιο την Αγία Γραφή. Οι Νεοαποστολικοί χριστιανοί πιστεύουν ότι ο τριαδικός Θεός ο Πατέρας , ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα επιθυμεί να σωθούν όλοι οι άνθρωποι. Πιστεύοντας στον Θεό φυσιολογικά δημιουργεί την συνειδητή προσέγγιση που βασίζεται στο Θέλημα του Θεού.

Το δόγμα της Νεοαποστολικής Εκκλησίας είναι η διδασκαλία του Ιησού Χριστού. Είναι η εγκάρδια προσφορά αγάπης του Θεού Πατέρα , η οποία δώθηκε στους ανθρώπους μέσω του Ιησού Χριστού  και αποκαλύπτεται στην Εκκλησία διαμέσω του Αγίου Πνεύματος. Η διδασκαλία της  Εκκλησίας μεταδίδεται μέσω του Αγίου Πνεύματος , που δρα μέσω των Αποστόλων και των εντεταλμένων από αυτούς σε κάθε κοινότητα.

Στο επικεντρο της Εκκλησιαστικής διδασκαλίας βρίσκεται ο  Λυτρωτής  Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού που προετοιμάζεται για την Δευτέρα Παρουσία. Σκοπός του είναι η προετοιμασία όλων των ανθρώπων για την επιστροφή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η αιώνια ζωή και κοινωνία μαζί με τον Θεό και τον Υιό του.

Η Νεοαποστολική Εκκλησία πιστεύει στα θεία μυστήρια την Αγία Βάπτιση με νερό, την Αγία Κοινωνία με τον Κύριό μας και την Αγία Σφράγιση.