U bevindt zich hier:  Over ons - Geestelijke zorg - Jeugd

Jeugd

Foto: Photocase, 92103

Het Jeugdwerk neemt binnen de Nieuw-Apostolische Kerk een belangrijke plaats in. Deze sector omvat geestelijke zorg, gemeenteactiviteiten en vrijetijd.

Geestelijke zorg

Een jeugdwerker staat in de plaatselijke gemeente voor iedere jongere als directe aanspreekpartner ter beschikking. Hij beantwoordt vragen over het geloof, helpt bij beslissingen en begeleidt de jonge mensen in dit belangrijke levenstraject. Er vinden regelmatig jeugdavonden plaats, afgestemd op de behoeftes en verwachtingen van de jonge gemeenteleden. Maandelijks is er binnen de kerkelijke regio een jeugdkerkdienst, waarin jongeren in gemeenschap God kunnen beleven.

De regionale kerk organiseert eens per jaar op een centrale plaats een jeugddag. Het hoogtepunt ´s morgens is de jeugdkerkdienst met de regio-apostel, de middag wordt hoofdzakelijk door de jongeren zelf ingevuld.

Gemeenteactiviteiten

Jonge gemeenteleden engageren zich in de vormgeving van gemeentefeesten en de Kerstviering, helpen bij humanitaire acties en lokale projecten van stad en gemeente, nemen deel aan informatie-evenementen, concerten en opendeur dagen.

Afhankelijk van de verschillende behoeftes in de plaatselijke gemeentes engageert zich de jeugd ook in de begeleiding van oudere en hulpbehoevende medemensen en gemeenteleden.

Vrijetijdsactiviteiten

Gemeenschappelijke uitstapjes, sport en ook koor- en orkestevenementen ronden het aanbod voor de jongeren af.