U bevindt zich hier:  Over ons - Geestelijke zorg

Geestelijke zorg

Persönliche Zuwendung

Alle leden van de Nieuw-Apostolische Kerk hebben aanspraak op een individuele geestelijke zorg. Daarbij hoort het persoonlijke gesprek over vragen van het geloof en het leven, evenals bijstand in bijzondere levenssituaties. Zieke en oude mensen worden thuis of in ziekenhuizen en bejaardencentra regelmatig door hun zielzorger opgezocht.

Naast de kerkdiensten is er een breed verder aanbod, afhankelijk van de verschillende behoeftes in de plaatselijke gemeentes. De begeleiding van kinderen, jongeren en senioren vormt in de kerkelijke activiteiten een zwaartepunt.

Zoals in de oerkerk hebben de zielzorgers geen theologische opleiding. Naast hun taken in familie, beroep en maatschappij vervullen zij hun zielzorgopdracht meest geheel als vrijwilligerswerk. Alle ambtelijke verzorgers hebben een betreffende zwijgplicht. Deze zwijgplicht geldt ook nog na en buiten hun eigenlijke ambtstijd.

De caritatieve en sociale aspecten krijgen een toenemende betekenis. Dit werk wordt hoofdzakelijk door de organisatie NAK-Karitativ behartigd.