U bevindt zich hier:  Over ons - Geestelijke zorg - Senioren

Senioren

Gottesdienst für Senioren in Kleinostheim

De senioren in de Nieuw-Apostolische Kerk zijn actief en volledig in het gemeenteleven geïntegreerd. Verder ondersteunen de gepensioeneerde ambtsdragers de verantwoordelijke geestelijke verzorgers van de gemeente in de begeleiding van zieke leden.

Seniorenausflug in den Spreewald
Foto: Verlag Friedrich Bischoff

In de gemeente en in de regio ontmoeten de senioren elkaar regelmatig als gemeenschap en om van gedachten te wisselen. In vele gemeentes staat er een seniorenbegeleider als aanspreekpartner ter beschikking.
Door de kerk georganiseerde uitstapjes en andere vrijetijdsactiviteiten zorgen voor afwisseling in het leven van de oudere generatie.
De regelmatig plaatsvindende seniorenkerkdiensten worden door een seniorenkoor verrijkt.

Verzorging thuis of in een verzorgings- of seniorentehuis

De oudere gemeenteleden krijgen voor hun specifieke problemen bijzondere toewijding en worden in hun geloof gesterkt. Als zij door hun gebreken de kerkdiensten niet meer kunnen bezoeken, zal hun geestelijk verzorger bij hen thuis of in het senioren- of verzorgingstehuis een korte plechtigheid houden en ook het Heilige Avondmaal vieren. In enige inrichtingen worden, als er een geschikte ruimte voor is, ook kerkdiensten gehouden, waartoe alle bewoners dan van harte worden uitgenodigd.

Ook bij ernstig zieken en stervenden proberen de geestelijke verzorgers van de Nieuw-Apostolische Kerk troost, kracht en vrede te brengen. Daarnaast willen zij aanspreekpartner zijn voor de naaste familieleden.